ben11.jpg


Shenker Benjámin idei éve igen mozgalmasra sikeredett, pozitív és negatív események egyaránt színesítették. Az RHM Pipe Nite 2 apropóján beszélgettünk.


Hogy alakult az idei éved?
Rég nem kérdeztek már tőlem ilyet! Egyébként még nincs is vége az idei évnek...! Többet dolgozom gyógytornászként, mint korábban. Eltörtem egy csigolyám, vettem egy autót, tanítok a főiskolán és megint bicózom - ráadásul Csillebércen, a Normaparkban. Szeretem a családom és a feleségemet egyre jobban!

Mit tanítasz pontosan?
Még a főiskolai évek alatt tanársegédként a nemzetközi évfolyamoknak mozgásvizsgálatot tanítottam. A diploma megszerzése után tovább érdeklődtem, hogy lenne-e lehetőség folytatni. Akkor is és most is nagyon motivál, arra ösztönöz, hogy még többet tudjak meg a szakmáról, valamint nagyon jó, hogy közben a hallgatókat is ilyen irányba lehet terelni. Így örülök a Semmelweis Egyetem-ETK Fizioterápiai Tanszék által adott lehetőségnek, jelenleg egy nemzetközi és egy magyar csoportnak vagyok a tanársegédje - mozgásvizsgálat és izületi mobilizáció tantárgyakból.

Kérlek mesélj a sérülésedről!
A sérülésem hivatalos megnevezése két kolumnás kompressziós fraktúra, vert.th.ix. Beszereznem pedig úgy sikerült, hogy
beakadt a cipőfűzőm egy gyereknapi bemutatón!

Hogy állsz a felépüléssel?

Köszönöm, teljesen jól! A három nyári hónapot egy műanyag fűzőben töltöttem, szerencsére így nem fáztam a kánikulában... Szeptembertől már egyre többet mozgok, gyógytornászként jól nyomon tudtam követni a felépülésemet. Mostanában többet is biciklizem, jövögetnek vissza a régi mozdulatok. Heti ötször felfutok a várba és mindennap járok fizioterápiára.

Mit tartogat a közeljövő?

Évek óta tervezem egy komolyabb videóanyag elkészítését! Szeretnék pár trükköt és helyszínt megőrökíteni, amíg még aktív BMX-esnek mondhatom magam. Szó lenne benne a magyar BMX-es helyzetről, valamint a sport melletti/utáni dolgokról is.
A sérülésem miatt nagyon bánom, hogy csak most tudtuk elkezdeni a forgatást. További nehezítő tényező a közelgő tél és a fedett pályák hiánya. De mégis egyre jobbakat kamerázunk, amíg még az idő engedi!

Cikk részletek